Rezervacije za zimovanja na srpskim planinama već su u jeku, ali ono što je posebnu pažnju ove godine privuklo jeste činjenica da je više od 90 odsto aranžmana za novogodišnje praznike na najpoznatijoj srpskoj planini Zlatibor uveliko rasprodato.

Ove godine, zimska sezona će trajati duže nego prethodnih jer je broj dana školskog raspusta povećan, pa je samim tim povećana i potražnja za smeštajem na srpskim planinama. Naime, očekuje se da će udarna sezona trajati duže od 50 dana.

Kako najavljuju iz Turističke organizacije Zlatibor, u januaru se očekuju mnogobrojni gosti iz Republike Srpske, Crne Gore i Vojvodine.

“Mi očekujemo narednih dana da ski centar Tornik bude pušten u upotrebu, pravi se veštački sneg, jer nema dovoljno prirodnog, mada najave meteorologa kažu da će oko Nove godine biti prirodnih padavina, tako da će ski centar raditi u punom kapacitetu sa svim stazama, sa bobom na šinama, i svim ostalim sadržajima”, naglasio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić.

U samom centru Zlatibora, ski staza prilagođena je početnicima, rekreativcima i deci i biće upotrebi tokom sezone, a kao i svake godine, biće otvoreno i veliko klizalište.

Direktor turističke organizacije rekao je da na Zlatiboru postoji i nekoliko staza za sankanje, kao i onih za šetnju namenjenih posetiocima koji ne skijaju, a žele da uživaju u svim prirodnim lepotama ove planine.

Zlatibor još uvek posećuje najveći broj domaćih turista, ali sve je veći broj posetilaca iz inostranstva među kojima su posetioci iz država bivše Jugoslavije, ali i onih iz Rumunije, Bugarske. Rusije, Nemačke i Holandije.

Izvor: www.mondo.rs

Comments are closed.